Om mig

Jeg hedder Susanne de Neergaard og er bosat i en lille by, der hedder Visse i det sydøstlige Aalborg. Her bor jeg sammen med min engelske springer spaniel Freya, hvilket vi begge stortrives med. Der er et stenkast væk både enge, skov og åbne vidder, hvor Freya nyder at løbe og hvor vi har mulighed for at lave brugstræning. Når vi går træningsspor foregår det lidt rundt omkring i skove både nord og syd for Limfjorden.

Som barn har der altid været mindst 1 hund i hjemmet, men det var retrievere – først golden retrievere og senere f1 labradors. Jeg har således haft hund i over 20 år af mit liv. Som barn deltog jeg i Barn & Hund konkurrencer på udstillinger og da jeg blev lidt ældre var jeg med ved apporteringstræning af labradorerne og deltog også på prøver. 

Da jeg selv skulle have hund faldt valget på den engelske springer spaniel, hvilket jeg ikke et sekund har fortrudt. Ligeledes har jeg heller aldrig været i tvivl om, hvorvidt jeg skulle have en hund med stamtavle eller ej. Man ved ganske enkelt ikke hvad man får, hvis man satser og køber en hund uden og som ofte koster ca det samme som en hund med stamtavle. Der er lagt så meget energi i de hunde med stamtavle – og timer på at udvælge den rigtige hanhund ift aner, sundhed og hvad der vil være et godt supplement til racen. Det er en naturlighed, i hvert fald for mig, at man kun avler på en hund, der har noget positivt at tilføre racen. Der bliver løbende mulighed for nye gentests osv og man kan som opdrætter aldrig være 100% sikker på at der ikke ligger en eller anden sygdom, man bare ikke kan teste for i generne, men man må gøre det så godt man overhovedet kan – og det har jeg som et gyldent mål. 

Jeg har taget Opdrætteruddannelsen hos DKK i 2020, hvor jeg har bestået alle moduler (Jura, Reproduktion, Genetik og Adfærd 1). I 2018 deltog jeg i en kursusrække hos Anicura City Syd om Opdræt (fra før parring til unghund), hvilket var utrolig givende. Det er også de dyrlæger, jeg bruger til sundhedstjek og vaccinationer.

Jeg har i januar 2021 fået godkendt mit kennelmærke og hedder hermed Kennel Susya’s. Og hvorfor nu det. Jo det er en sammentrækning af mit og Freyas navn. Vi er et fasttømret makkerpar, så hvad kunne være mere rigtigt end at det også skulle fremgå af kennelnavnet 🙂

Hvalpe fra Kennel Susya’s får de bedste stambøger fra Dansk Kennel Klub, den såkaldte Basisplus, da både avlsanbefalinger og avlsrestriktioner er fulgt i avlen. For mig er det en selvfølge at overholde og at forældredyrerne ligeledes er bedømt med bedste karakter “Excellent” for et racetypisk udseende på udstillinger. 

Jeg har siddet i bestyrelsen i Spanielklubben Region Nordjylland siden januar 2018, hvor jeg bl.a sidder som ansvarlig for schweisstræning.

I foråret 2022 har jeg taget Sporinstruktør uddannelsen ved DKK samt kursus i Adfærd og Håndtering.